Inte medlem än? Klicka här!

Avvisande = Hjälp?Sverige fortsätter deportera sexarbetande migranter och ser det som ett hjältedåd.

"Tjejerna erbjuds hjälp både av polisen och migrationsverket vad gäller deras situation som prostituerade. Ofta hamnar de på migrationsverkets förvar och så småningom kommer att bli avvisade och lämna landet."


Svenskar är så verklighetsfrånvända och privilegierade att de tror sexarbetare behöver räddas från ett jobb där en kan tjäna mycket pengar. Fattar ni inte att det handlar om människors privatekonomi? Många har sparat ihop länge för att kunna ta sig till Sverige för att sälja sex. För i Sverige är pengarna mycket värda. Det är inte hjälp att deportera folk som behöver gör survival sex work.


Fixa lagar som gör att sexarbetare som inte kan eng/svenska inte tvingas använda sig av hallickar för att kunna kommunicera med kunder (dvs gör så det finns fler kunder på gatan igen), fixa lagar som gör att sexarbetare kan använda sig av säkerhetsåtgärder när vi säljer sex. Gör vår tillvaro säkrare. Ta bort sexköpslagen och kopplerilagen och viktigast: sluta deportera sexarbetande migranter enligt utlänningslagen. Använd istället lagar emot frihetsberövande, våldtäkt, utnyttjande, utpressning, kidnappning, misshandel, sex med minderåriga, tvångsarbete mm.


Under vårt möte med Jämstalldhetsmyndigheten betonade vi vikten av att sluta deportera sexarbetande migranter men vi har inte fått någon respons/återkoppling på det. Istället erbjuder de sk "frivilligt återvändande" till hemlandet där alternativet är deportering. Vill du åka hem eller vill du åka hem? Du får välja. Sjukt att de pratar om frivillighet. Vet inte om man kan säga att det finns frivillighet i något? Men det är en filosofisk fråga.

Vi är i alla fall inte nöjda med Sveriges ignoranta bemötande an sexarbetande migranter. Hur ska vi göra för att folk ska lyssna på oss?

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla