Inte medlem än? Klicka här!

Fuckförbundet i radio

Högskolan Dalarna och Länsstyrelsen i Dalarnas län bjöd nyligen in till en dag för ökad kunskap om prostitution och människohandel - Men inga sexarbetare var inbjudna! Här i P4 Dalarna kan ni höra vår medlem Annika förklara varför det inte är en bra strategi att exkludera sexarbetare om en vill stödja människor som säljer sex.


Vi tycker att myndigheter borde samarbeta med oss: Sexarbetare och sexarbetarorganisationer kan vara väldigt effektiva i kampen mot människohandel och exploatering av sexarbetare. Det finns t.ex. en internationell undersökning av Wendelijn Vollbehr från Amsterdams Universitet som visar det.

Tyvärr har man i Sverige en sorts hybris där man menar att den svenska sexköpslagen är perfekt. Man har därför valt att inte lyssna på andra länder som adopterat sexköpslagen där forskning visar att sexköpslagen gjort det sämre för sexarbetare. Istället uppmanar ni människor räkna antalet kvinnor i hotellbarer eller notera spring i trappuppgångar och sen ringa polisen. När problemet för många av oss är fattigdom uppmanar ni folk att skrämma iväg våra inkomstkällor: kunderna.


Vi är inte ett problem - Prostitution är inte problemet - Människor säljer sex för att tjäna pengar vilket inte är ett problem i sig. Problemet är när fattigdom driver människor till att sälja sex mot sin vilja.


Vi hoppas myndigheter i Sverige tar ansvar och bjuder in oss på framtida möten och konferenser som rör oss. Vi är inte så värdelösa, och inkapabla att tänka som ni tror. Vi kan hjälpa att bekämpa människohandel. Vi har insyn. Prata med oss. Men skräm inte bort våra inkomstkällor.

Inslaget hörs 02:01:50 in i programmet. https://sverigesradio.se/avsnitt/1162891

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla