Inte medlem än? Klicka här!

Rapport från Frakrike

Vi tar det igen eftersom Sverige verkar ignorera Medicine du mondes rapport om hur ca 600 sexarbetare i Frankrike har fått det sedan svenska #sexköpslagen infördes där. Vi har även hört folk som avvisar rapporten med att "det som händer i Frankrike händer kanske inte i Sverige". Vi hoppas då att ni slutar lobba för att exportera sexköpslagen?! Och att ni också läser rapporten "governing in the name of caring - the Nordic model of prostitution and its punitive consequences for migrants who sell sex" av Niina Vuolajarvi som intervjuat ca 200 sexarbetare i de nordiska länderna, för att se hur det blivit här pga lagen.


Vi har också hört folk som menar att Frankrike inte har tränat sin polis tillräckligt bra och implementerat lagen tillräckligt väl. Well. Detta finns i frankrinke:

  1. Frankrike har också ett KAST (terapi och avvänjning för köpare av sexuella tjänster)

  2. Frankrike erbjuder också "frivillig" hemvändning för migranter som säljer sex. Och ja precis som i Sverige är ofta alternativet deportering. Snacka om frivillighet.

  3. något som inte finns i Sverige men i frankrike: alla sexarbetare som slutar sälja sex får 3000 kr/månad som kompensation. För lite enligt oss dock.

Ändå har våldet ökat så mycket och sexarbetare har fått det sämre ställt ekonomiskt, vilket är ganska logiskt. Finns det färre sexköpare så tvingas sexarbetarna arbeta på mörka farliga platser - sexarbetaren Vanessa Campos mördades för några månader sedan i ett sånt område. För många behöver verkligen gatan om de inte kan engelska eller nationsspråket som ofta krävs om man ska hitta kunder via nätet. Vill de jobba över nätet måste de hitta en hallick som kommunicerar åt dem. Sexköpslagen tvingar sexarbetare att ha hallickar.

Finns det färre sexköpare kan många också bli tvungna att säga ja till kunder som känns farliga. Våldet ökar. Inkomsterna minskar.
14 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla