Inte medlem än? Klicka här!

Fuckförbundet

Community För Sexarbetare 

FFnyLogga.png

Fuckförbundet

är en förening som grundades våren 2017 av och för sexarbetare i Sverige och svenska sexarbetare utomlands, alltså för alla som arbetar med erotik på ett eller annat sätt.

 

Vårt fokus är att skapa ett community som fungerar som stöd för sexarbetare i Sverige, samt att öka allmänhetens medvetenhet om sexarbetares kamp för rättigheter och konsekvenserna av Sexköpslagen som drabbar oss. Vi är en gräsrotsorganisation som kämpar för våra rättigheter till självbestämmande, rättvisa, säkerhet och mänskliga rättigheter. För att vi ska kunna förändra våra villkor till det bättre behöver vi alliera oss, visa att vi finns och göra oss hörda.

 

En feminism som utesluter marginaliserade grupper är inte värd sitt namn!

umbrella.png
Inget om oss utan oss

20 Years Of Failing Sex workers

Inför vår konferens "Sex Work, Human Rights And Health: Assessing 20 Years Of Swedish Model" släpper vi rapporten "20 Years Of Failing Sex Workers".

Värdegrund
Bli Medlem
Säkerhet

Aktuellt

FFnyLogga.png

Avkriminalisera NU!

För sexarbetares och personer som säljer sex säkerhet och hälsa kräver vi att export av Svenska sexköpslagen upphör samt att Sverige inför full avkriminalisering.

 

Det är hög tid att ge oss rättigheter, säkrare arbetsvillkor och tryggare liv. Förtryck av sexarbetare måste få ett slut!

Spreadshirt

Vår butik för tröjor av alla de slag, tygpåsar, pins mm.

 

Visa att du stödjer sexarbetares kamp för rättigheter och säkerhet.

Society6

Vår butik för allt annat än kläder. Här hittar du bland annat muggar, tygpåsar, stickers, prints, necessärer och mycket annat! 

 

Stöd Fuckförbundet

Vi som jobbar med Fuckförbundet gör detta helt ideellt och fram till 2019 har vi bekostat allt ur egen ficka. 2019 fick vi ett bidrag från Open Society Foundation som kommer gå till bland annat vår medverkan i Pride Stockholm 2019 & 2020, anordna en internationell konferens i höst samt medlemsaktiviteter.

 

För oss är varje dag en kamp för att en dag ha samma rättigheter som alla andra och leva ett liv fritt från stigma och diskriminering.

Stötta vår kamp med ett ekonomiskt bidrag så vi har råd att fortsätta göra vår röst hörd och bidra till Fuckförbundets arbete för sexarbetares rättigheter, fysiska och psykiska hälsa! 

Kontakta oss

Vill ni komma i kontakt med oss i egenskap av privatperson / organisation / media / politiker når ni oss via info@fuckforbundet.com eller formuläret nedan.

Samarbeten

Besitter du kunskaper som kan hjälpa våra medlemmar på olika sätt och är villig att stödja oss ideellt är du varmt välkommen att höra av dig. Medlemmar kan exempelvis vara i behov av advokat, vård för papperslösa, psykolog osv. Vi är även i behov av en apputvecklare samt möteslokal i Göteborgsområdet och eventuellt även Stockholm.

Vi ser gärna samarbete med organisationer för människorätt, HBTQ, migranter och andra som stödjer vår sak

  • Fuckförbundet Facebook
  • Fuckförbundet Twitter
  • Fuckförbundet Instagram

Success! Message received.

 
Frankrike

Lag: Svenska sexköpslagen

42% av sexarbetarna är mer utsatta för våld än före lagens introduktion.

63% av sexarbetarna upplever en försämring av sina levnadsförhållanden.

38% av sexarbetarna upplever det svårare att kräva användning av kondom.

Irland

Lag: Svenska sexköpslagen

Tvåårsrapporten efter införrandet av Svenska sexköpslagen visar att brott mot sexarbetare ökat med 90% och våldsbrott mot sexarbetare har ökat med 92%.

Mindre än 1% av de som rapporterat brott till Ugly Mugs varnings-app säger att de har eller ska rapportera vidare till Gardaí (polisen på Irland.)

Sverige

Lag: Svenska sexköpslagen

Ökad stigma & diskriminering. Sexarbetare blir ofta av med anställning

 

Sexarbetare undviker kontakt med polis även om behov finns.

Kunderna har mer makt att förhandla om osäkra villkor.

Nya Zeeland

Lag: Avkriminaliserat för medborgare

Över 90% är medvetna om sina ökade rättigheter.

Ökad makt att förhandla med kunder om säkrare sex.

 

Sexarbetare har enligt lag rätt att neka kunder och ta tillbaka samtycke när som helst.

Avkriminalisering gav ingen markant ökning av personer som säljer sex.